Skip to main content

Idag har den 130:e Max-restaurangen öppnat

max hotorget stockholm oppning 450

Idag den 21 mars öppnade Max sin nya restaurang vid Hötorget i Stockholm. Britta Fredriksson, som för 50 år sedan var med när den första Max öppnade, klippte bandet klockan 10.00.
- Äntligen slår vi upp dörrarna säger Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef på Max. Vi har sett fram emot att öppna på ett av Stockholms populäraste promenadstråk längs med Kungsgatan, mitt i city.


Hötorget är en plats som förknippas med allt från Nobelpriset och Konserthuset till torghandel och den historiska kulturföreteelsen Hötorgskonst. För den nya restaurangen vill Max knyta an till det lokala och har tagit fram lanseringskampanjen ”Hötorgskost”. De kända konstmotiven med fiskargubben och stilleben har anpassats i bild med Max egna rätter i fokus – fiskargubben håller i en Friscoburgare och stillebenet föreställer ett Maxmål med Halloumiburgare.

Den nya restaurangen ligger på Kungsgatan 44. Det är den 116:e restaurangen i Sverige och den 130:e i världen. Lokalen är designad efter det nya restaurangkoncept Max har tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs. Ovanvåningen har plats för 47 sittande gäster och på entréplan finns 61 platser. Restaurangen är utrustad med nio Expresskassor för snabb och smidig beställning och betalning. Till personalstyrkan har Max anställt cirka 70 personer.

Restaurangen invigdes idag med en öppningsceremoni. Richard Bergfors, vd och Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef, var där tillsammans med Britta Fredriksson. Britta Fredriksson och Curt Bergfors öppnade för 50 år sedan i Gällivare den första hamburgerserveringen som lade grunden till den restaurangkedja som idag är Max. Därefter slog restaurangchef Hanna Cajfeldt tillsammans med personal upp dörrarna och välkomnar in alla hungriga citygäster.