Jessica tar ansvar för maten
Jessica Kihlström Bjerremo är fast food-ansvarig på Circle K i Lomma där hon jobbat i tio år. Hon har sett förändringen inom matområdet och tycker det är jätteroligt att vara en del av den.
- Från färdigförpackade mackor fram till nu är det en enorm skillnad, säger hon.
Vid Convenience Stores Swedens besök i början av juli är Jessica även ställföreträdande stationschef. Ordinarie, Maria Karlsson, som tidigare haft ansvar för en station i Båstad, har semester. Eftersom hon vid detta tillfälle bara varit chef i Lomma i två månader, överlåter hon med varm hand till Jessica att beskriva stationen.
Lomma är både en kommun och en tätort med ett fint läge i Lommabukten i Öresund mellan Malmö och Lund. I kommunen bor det drygt 10 000 och även om man måste åka av E6:an för att komma till macken så är det den första från bron sett om man kommer söderifrån.
- I alla fall den första Circle K-macken, säger Jessica som alltså jobbat här i tio år och varit matansvarig det senaste året.
- Vi är granne med McDonald’s och det är andra etableringar på gång här intill.
Sett ur Jessicas perspektiv har det hänt mycket under de senaste åren. Inte minst har det blivit en succé med de baguetter som man bakar och gör i ordning i butiken. Samt med frukostmackorna som bereds på samma vis.
- Men vi säljer mycket korv också.
Circle K Lomma är dygnet runt-öppen och nattskiftet planerar alltid för frukostrusningen genom att baka, göra mackor och se till att nya fräscha korvar ligger på grill och stekbord.
- Det ska vara klart klockan 5 för en timme senare börjar dagens första rusch som håller på till mellan klockan 8 och 9, säger Jessica och berättar att det sedan är lugnt ett par timmar.
- Lunchrusningen kan börja redan 10.30 för att hålla på till cirka klockan 14. Då säljer vi mera korv och varmrätter som hamburgare och pizza. Vid 16 är det dags igen för ett par timmars mera intensiv försäljning.
Morgonpasset innebär mycket frukostfrallor med kaffe och annan dryck samt stora baguetter. Macken har också företagskunder som köper större kvantiteter.
Jessica Kihlström Bjerremo berättar vidare om de viktiga rutinerna kring all matberedning och om utbildning som all personal måste genomgå. Om kampanjer som ska varieras och bytas och om att Kocklandslagets nyheter alltså får genomslag.
- Vi är alltid två-tre som jobbar på vardagarna och två helgerna. Mellan midnatt och klockan 5 har vi bara nattluckan öppen och då räcker det med en person.
Utbudet av vegetariskt och veganskt har ökat inom Circle K och Jessica ser tydligt att det attraherar och leder till merförsäljning.
Det är en fantastisk utveckling jag fått uppleva när det gäller vårt matutbud, säger hon och ger oss lite ”dagsnoteringar”.
- I går sålde vi 369 korvar och 116 smörgåsar. Det är kul!
Jessica har ambitioner och vill gärna gå vidare inom Circle K.
- Jag har ju erfarenhet och skulle gärna vilja jobba som stationschef eller distriktschef. Alternativt med matkategorin på central nivå.
Så varsågoda Circle K. Bara att rekrytera …
Text och foto: GUNILLA PIHLBLAD
CIRCLE K LOMMA
• Ligger i utkanten av Lomma utmed E4/E6
• Bolagsdriven med Maria Karlsson som stationschef
• Öppet dygnet runt