Skip to main content

”Ung och grön” stationschef på nyaste Preem

tre vid disken utan prylar

 Stationschefen Ayub Feysal med Erika Johansson och Josefine Carlsson.

Definitivt ung. Men inte ”grön” i bemärkelsen helt oerfaren. Fast det är ju mycket som är grönt hos Preem, därav rubriken. Välkommen till Ayub Feysal och nyaste flaggskeppet som finns i Örebro.

Som ni kanske minns så var det Caroline Lindholm, stationschef på Preem i Landskrona, som fick utmärkelsen Convenience Retail Awards i slutet av sommaren. Då var hennes station den nyaste i kedjan där den betecknades som flaggskepp. Nu har hon fått sällskap av Preems första bemannade station i Örebro och 23-årige Ayub Feysal, en kille som gått från klarhet till klarhet.

Det finns en koppling mellan de här två stationscheferna. Hon har nämligen hjälpt honom att komma i gång.

- Jag har haft de bästa tänkbara mentorerna, säger Ayub och syftar förutom Caroline, på distriktschefen Jack Lilja.

- Vår uppstart gick kanonbra. Vi tjuvstartade den 16 september men hade officiell invigning den 5-6 oktober.

ext


Den helgen kom det cirka 4 000 personer till den nya fina macken som har adress Lars Wiviallius väg i Örebro. Den ligger vackert i en lövskogsdunge i utkanten av bostadsområdet Baronbackarna, alldeles intill E18/E20 som ju sammanstrålar i Örebro.

- Här är så fint på alla sätt och vis och kunderna strömmar till som beräknat. De uppskattar såväl våra mat- och fikaerbjudanden som vår fina personliga service. Och vår fina kaféavdelning, säger Ayub som började sin Preem-karriär som säljare i Borås.

- När jag fick höra talas om att det skulle byggas en ny station i min gamla hemstad, så sökte jag tjänsten som stationschef. Jag fick jobbet och tvekade inte att flytta tillbaka till Örebro med min fru och vår nu ettårige son.

juicer och yoghurt

Personalansvaret och driften visste Ayub att han skulle klara. Men han erkänner att det administrativa har varit en utmaning.

 - Det tog tid att greppa, men nu känner jag mig trygg i min nya roll. Inte minst tack vare personalen.

Personalstyrkan består av nio personer inklusive honom själv. Rekryteringen har han genomfört tillsammans med sin distriktschef.

- Det krävs en hel del av den som ska jobba på en mack eftersom det är så många olika sysslor. 

serveringen


Ayub Feysal är engagerad, motiverad och verkar älska sitt jobb. Ja, det är mer än ett jobb, menar han och berättar avslutningsvis att hans egen vision är att växa i sin roll och se till att personalen utvecklas.

- Vi ska så klart bli den bästa stationen genom att jobba mot gemensamma mål!

 
saffranskaka

 

PREEM LARS WIVALLIUS VÄG 2, ÖREBRO
• Koordinater: Lat: 59.29238. Long: 15.20293
• 6 tankplatser för lätt trafik: Preem Evolution Bensin, Etanol, Preem Evolution Diesel
• Stationen är öppen måndag-fredag 5.30-23 och helger 7–23
• Beräknad försäljning i butik: ca 12 MSEK
• Antal årsanställda: 6 st

Text och foto: GUNILLA PIHLBLAD