Skip to main content

Med Signature Meals vill Circle K ta maten till en ny nivå

bild 3 k signature meals vallagad mat i sm art forpackning


Lanseringen av K Signature Meals innebär ett helt nytt matkoncept för Circle K. Det handlar om noga utvalda råvaror, säsongsanpassade menyer och smart paketering, oavsett om du är på resande fot eller behöver snabb, god mat att ta med hem till familjen. Till en början provas konceptet på fem utvalda stationer i Stockholmsområdet med start 8 oktober.

På menyn står såväl varma som kalla rätter, sallader, smörgåsar och wraps. Allt med färska råvaror som tillagats med extra mycket kärlek. Bakom konceptet K Signature Meals står Circle K:s egen kock Mattias Broström som efter många år på välrenommerade restauranger runtom i Sverige och Europa nu ansvarar för matutbudet på stationerna.

- Vi vill ge våra kunder en ny, lite fräschare och ännu godare matupplevelse. Vi har redan ett mycket brett och bra utbud av mat på stationerna, men här vill vi gärna få kunderna att tänka restaurang istället för station, säger Mattias.

Menyerna kommer att anpassas efter säsong och först ut är fyra fräscha sallader, fyra olika varmrätter och sex olika varianter av smörgåsar och wraps. Maten kan självklart ätas direkt på plats på stationerna, men är även smart paketerad för att enkelt kunna tas med hem till middagsbordet.

Circle K Signature Meals kommer att finnas tillgängligt från och med den 8 oktober 2020. Till en början testas konceptet på stationerna i Länna, Nynäsvägen, Järva krog och Märsta i Stockholmsområdet samt i Knivsta utanför Uppsala. På sikt är målet att kunna erbjuda de nya rätterna på stationer över hela landet. Priset för kalla och varma rätter kommer att vara 85 kronor per styck eller 299 kronor för fyra rätter. Toast och wraps kommer att kosta 59 respektive 65 kronor.

bild 2 k signature meals vallagad mat for a lla smaker
Mattias Broström, kock Circle K


K Signature Meals meny hösten 2020:

Varm mat:
Stekt kycklingbröst med honungsrostade rotfrukter, rostad vitlökskräm och rödvinssås
Viltfärsbullar med potatispuré, svartvinbärsgräddsås och rårörda lingon
Gråärtsfalafel med gurkmejabulgur, majrovetzatziki och aubergineragu (vegetarisk)
Tagliatelle med tomat- och salsicciaragu, ricotta, salvia och basilika
Sallader:
Nudelsallad med räkor, kimchi, limekräm och räkost
Caesarsallad med kycklingbröst, höstärt, kikärt, grönkål och blomkål
Rökt fermenterad ärta med grön ärthumus, rödbetsbulgur och picklad gulbeta (vegansk)
Kycklingsallad med morotsbulgur, dragon, rostad morot, tranbär, svartkumminsyrad pumpa och morotskräm
Wraps/smörgåsar:
Wrap Ceasar med kycklingbröst, höstärt, kikärt, grönkål och blomkål
Wrap grillade grönsaker, fetaost, za`atar och matvete (vegetarisk)
Wrap kyckling, bacon och dijonsenap
Wrap kyckling, curry, mango
Grillat rågbröd med prosciutto, tapenade, mozzarella och spenat
Grillat rågbröd med avokadokräm, kyckling, Grana Padano och spenat