Skip to main content

100 procent online-utbildningar för Erik

erik

Erik Lundström med en i personalen, Petra Klemm.

Direkten Entré i Trelleborg har 17 personer på lönelistan. Ägaren Erik Lundström ser till att alla går online-utbildningen i livsmedelshygien. Alltid när de är nya och sedan en gång vartannat år.
Det är viktigt att ta det här på allvar, säger han.

Det är en stor och lite ovanlig Direkten-butik. 150 kvadratmeter, öppen 5-22 alla dagar, drygt 21 miljoner i omsättning, egengjorda smörgåsar, försäljning av berömda skånska ”knakekorven” tisdagar och torsdagar, stora volymer löst bröd. Och så 17 anställda, en skara med viss omsättning.

- Det är speciellt många nya före och efter somrarna och alla ska gå Livsmedelshygien. Jag avdelar arbetstid och de kan göra det hemma om de vill, säger Erik som själv också gått de andra två online-kurserna: Egenkontroll och Matallergier.

- Förutom kunskaperna så ger det en seriositet som inte minst Miljö & Hälsa noterar.

Innan Erik Lundström började använda sig av Convenience Stores Swedens medlemserbjudanden, hade han en annan leverantör. Då var det utbildning på plats och alltid ett problem att få ihop personalen, allmänt stelbent.

- Så fort jag fick veta hur enkelt det hade blivit har jag varit en trogen kund. Bergström & Hellqvist har gjort jättebra onlinekurser. De är lätta att hantera och den kontaktperson vi har är mycket bra.

Text: GUNILLA PIHLBLAD
Foto: DIREKTEN ENTRE´