Skip to main content

Sveriges bästa Timebutik

time2

Jan-Åke Wallinder (till vänster) Gunilla Hallin och Johnny Karlsson.

Ett tradarfik i Docksta, i motorvägens skugga …
Om ni spontant känner att Dockstabaren låter bekant, så har ni som så många andra lyssnat på ”Vintersaga” där Ted Ström tar oss med på en resa genom Sverige.
Nu ska det dock handla om Timebutiken som är en del av anläggningen vid E4:an och Höga Kusten.

Dockstabaren är namnet på hela verksamheten som innefattar en Preemstation, en Timebutik och Dockstabaren Hotel som erbjuder rum och stugor 100 meter från färjorna till Ulvön. Här finns också en à la carte-restaurang.

Det hela tog sin början 1951 då Olle och Greta Wallinder startade restaurangverksamheten. På 70-talet kompletterades den med en Texacomack och så småningom utvecklades trafikbutiken som idag alltså ingår i Timekedjan. Bensindelen utgörs idag av en Preem automatstation.

Sonen Jan-Åke Wallinder började tidigt jobba i verksamheten och tog så småningom över. Butiken fick tidigare i år pris som årets Timebutik och Jan-Åke tror att det var tack vare att det alltid är rent och snyggt, nymålat och exponerat enligt konstens alla regler.

- Inga lastpallar i entrén här inte, säger han och berättar att sortimentet är traditionellt och att man följer Times kampanjer.

- Caféhörnan är en viktig del också.

Sommaren är den stora försäljningstiden men butiken är öppen 8-20 alla dagar året om. Dock med lägre bemanning på vintern. Omsättningen ligger på fem miljoner och butiksytan är 90 kvadratmeter.

Hur har pandemin påverkat er?

I butiken har det rullat på som vanligt liksom med drivmedlet eftersom vi har stor lastbilstankning. Restaurangen har varit mer drabbad, men den här sommaren har vi tagit oss tillbaka till 2019 års nivå - och då var det ett bra år.

Fyra personer är fast anställda i butiken som under sommaren också har flera extraanställda.


GUNILLA PIHLBLAD


time3 beskuren

 

 award logga 2021 beskuren

Nominerad av Menigo