Skip to main content

Branschmässan slår rekord

dpzd1lv8eaezftwyi52d_kopia.png

 

Nu är det några få dagar kvar till Sveriges största mässa för branschen. I år kommer Fastfood, Café & Restaurant Expo att slå rekord – både vad gäller antalet nyheter, trender och utställare. Dessutom utlovas provsmakningar i den nya satsningen Experience Area. 

Saknar du inspiration på menyn, behöver du byta ut din utrustning eller väntar du på nästa innovation som kommer att revolutionera köket? Allt detta och lite till kommer du att få ta del av på mässan den 8–9 mars. 

Framtidsgurun Lennart Wallander intar Kistamässan som årets programledare. Tillsammans med sina gäster kommer han att diskutera allt från varför insekter är framtidens protein, till hur 3D printat kött fungerar. Årets mässa cirkulerar kring ett ämne: upplevelsen. Genom det nya konceptet Experience Area kommer du inte bara att få ta del av nyheter och kunskap, utan även uppleva råvaror, smaker och kombinationer som du aldrig tidigare provat. 

- Jag ser fram mot att lotsa mässans besökare genom många aktuella och spännande företeelser, och hoppas kunna göra upplevelsen mer interaktiv, säger Lennart Wallander. 

På gästlistan hittar vi följande:

Chili Klaus: YoutTube-fenomenet som fångat tittarna genom djupa samtal kombinerat med chiliprovning. Utfallet kan du bara föreställa dig. Vågar du prova någon utav hans heta frukter på mässan?

Ola Albrektsson: Sveriges självutnämnde insektskock intar mässan med visionen att normalisera framtidens protein. Du kommer att få möjlighet att prova några av hans personliga favoriträtter, däribland mjölmaskfärs. 

Martin Nordin: Grillade, marinerade eller stekta – möjligheterna är flera. Matkreatören delar med sig av sina kreativaste tillagningstips med svamp som huvudingrediens. 

Karl Thorbjörnson: Har du hört talas om sjöpung? Om inte, har du nu möjlighet att bekanta dig med havets mest underskattade juvel på mässan. Delikatessen sägs sätta smaklökarna på högvarv och skapa ultimat umami. Vågar du provsmaka? 

Paul Svensson: Zero waste kocken kommer att demonstrera hur man lagar globala rätter med svenska råvaror. Förbered er på en resa runt jordens alla smaker, med grön matfilosofi i fokus. 

Gustav Johansson: Vego-gurun intar mässan med 3D-konstruerat filét mignón på menyn. Hur smakar det när innovation tagit över rodret i köket och vad kan vi förvänta oss att se mer av framöver? 

Anke Johanna: Slut på tråkiga grönsaker med kort hållbarhetsdatum. Lösningen stavas kretsloppsbaserad matproduktion – mitt i stan. Hör Anke Johanna berätta om hur framtidens mat kommer att produceras och inte minst smaka. 

Jonatan Gerrbo: Ta del av den nya svenska supermaten; tångodling. Råvaran är inte bara näringsrik utan även hållbar och skonsam för miljön. 

Edwin Bark: Foodtech entreprenören kommer att berätta om framtidens matlagning. Vilken roll kommer kockar, uppfödare och producenter att ha när robotar tar över köket?

Fri entré. HÄR hittar du din biljett.