Skip to main content

Välkommen till inspirationsträff om matsvinn

matsvinn 450

Hur minskar vi vårt matsvinn med 50 procent?
Matsvinnsfrågan har blivit mycket het och betydande. De stora aktörerna inom dagligvaruhandeln har nu satt ett allt större fokus på matsvinnsfrågan och också börjat anamma nya metoder för minskat matsvinn. Men vad händer inom convenience-branschen?

Hur ska vi uppnå FN och EU:s mål om att minska matsvinnet med 50 % till 2030? Hur ska vi förhindra att att 1/3-del av all mat som produceras slängs? Kan vi inom servicehandeln istället för att se detta som ett problem hitta nya affärsmöjligheter?


Minska matsvinnet – EU:s svar på ett världsomspännande problem

Matproduktionen är världens tredje största utsläppare av växthusgaser efter Kina och USA (FAO 2015). Den mat som globalt förfars och slängs skulle kunna föda 3 miljarder människor (FAO 2013).

I september 2015 antogs FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling (Agenda 2030). Delmål 12.3 om matsvinn i Agenda 2030 innebär att man mellan år 2015 och år 2030 ska halvera det globala matsvinnet per person i butik och konsumentled och minska matsvinnet längs hela livsmedelskedjan, även förlusterna efter skörd. Sverige som medlemsstat i FN måste arbeta för att bidra till uppfyllandet av målen. Regeringen har sammanställt en handlingsplan som presenterades sommaren 2018.

Välkommen till ett inspirerande och kreativt möte med Anita Cedergren, Karma- appen för att minska matsvinnet och Karin Bildsten, Axfood. Eldsjäl med bred erfarenhet kring Matsvinn.

Träffen avslutas med en öppen diskussion/brainstorming till möjligheter och risker kring detta.
(För er som lyssnade till Karin på vårt forum i augusti är det ungefär samma föredrag. Men för dig som missade det, eller för dig som vill få ytterligare idéer och inspiration och och få möjlighet att brainstorma med branschkollegor, finns möjlighet nu.)

Välkommen till Convenience Stores Sweden-möte
Tulegatan 8, Stockholm
den 5 december klockan 9.00-11.00

Anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
senast den 29:e november